Scheidingsbemiddelaar

divider

U heeft besloten uit elkaar te gaan en u wilt dit op een goede manier doen. Scheidingsbemiddeling is de aangewezen weg voor een echtscheiding waar beide partners met elkaar komen tot een passende regeling voor zowel de kinderen als de financiën.

Onze scheidingsbemiddelaars zijn bij de rechtbanken van Den Haag en Rotterdam geregistreerd als Family Mediator en hebben veel ervaring met de verschillende aspecten van scheidingsbemiddeling.

Zo helpen zij u met de boedelscheiding, de alimentatie berekening en hoe u de zorg voor uw kinderen gaat delen.

De eigen woning is vaak een heet hangijzer,zeker wanneer deze onder water staat. De mediator bespreekt met u de verschillende opties om samen tot een bevredigende regeling te komen. De boedelscheiding wordt stap voor stap doorgenomen en dit resulteert in een rechtvaardige verdeling.

Wanneer u minderjarige kinderen heeft stelt u onder leiding van de scheidingsbemiddelaar een Ouderschapsplan op waarin u met elkaar afspraken vastlegt over de verdeling van de zorg en de kosten. De berekening van de eventuele kinderalimentatie of de verdeling van de kinderkosten (bij co-ouderschap) kan de scheidingsbemiddelaar voor u doen.

Werkwijze scheidingsbemiddeling

Uw eerste gesprek met de scheidingsbemiddelaar is een gratis kennismakingsgesprek.
U kunt uw vragen stellen en kijken of het klikt met de scheidingsbemiddelaar. Als u besluit met BQV Mediators in zee te gaan maakt u een eerste afspraak. In het eerste gesprek ondertekent u een mediationovereenkomst conform de regels van de Mediatorsfederatie Nederland. Belangrijkste punten hierin zijn vertrouwelijkheid, vrijwilligheid en commitment.

In het algemeen zijn drie tot vijf bijeenkomsten voldoende om een echtscheidingsconvenant of ouderschapsplan op te stellen.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP MET EEN VAN ONZE SCHEIDINGSBEMIDDELAARS

nmv logo

stichting nalatenschapsmediation logo

mfn logo

high trust logo

zam logo

© BQV Mediators